В Карлово успешно започна ваксинацията срещу Ковид-19 на медиците в Многопрофилна болница за активно лечение "Д-р Киро Попов". От заявени 25, РЗИ Пловдив предостави 15 дози за ваксиниране.

Първите ваксинирани в карловската болница са 10 лекари и 5 медицински сестри. Един от тях е Пламен Вълков, който дава дежурства в Ковид отделението:

Пламен Вълков - рехабилитатор в отделението по физиотерапия в МБАЛ "Д-р Киро Попов": "Ваксина така или иначе до края на годината всеки един така или иначе трябва да получи. Повечето хора мислят, че е прекалено страшно и може да има странични ефекти, нека да съм като лабораторно зайче".

Всички, които се ваксинираха подписаха информирано съгласие и попълниха анкета за здравословното си състояние. Ваксинирането се извърши в специално оборудван кабинет:

Стефка Лулчева - медицинска сестра в карловската болница: "Има спешен шкаф, който пази боже, ако се наложи някаква алергична реакция, след като се направи ваксината трябва да се изчака ваксината..."

Управителят на здравното заведение, който също бе ваксиниран каза, че в края на месеца очаква да бъдат доставени от РЗИ и останалите заявени ваксини. Според него след масовите празници ще има увеличение на броя на болните от коронавирус в Община Карлово:

д-р Христо Пелев - управител на карловската болница: "Карловската болница е много натоварена с ковид пациенти, от декември и януари виждам, че желанието на медицинския персонал се увеличава, но тъй като болницата изцяло е ангажирана не само на първа линия с ковид отделението, има желание и от другите сектори на болницата да се ваксинират."

Управителят на болницата каза, че очаква броя на болните от К-19 за хоспитализация да нарасне след 14-ти януари.