Всички масови мероприятия на открито и закрито се отменят в Карлово и региона заради високия ръст на заболели от коронавирус. Това бе решено на извънредно заседание на Общинския кризисен щаб. Освен това маските стават задължителни на открито.
Зам.-кметът на Карлово Антон Минев по-рано днес заяви по БНТ, че няма свободни легла в карловската болница и са хоспитализирани над 47 пациенти.

Заради високата степен на заболеваемост днес в Иганово и Христо Даново идват мобилни екипи, които ще ваксинират трудноподвижни хора и такива, които нямат лесен достъп до общопрактикуващи лекари.

Управителят на Медицински център I д-р Атанас Юнаков посочи, че има голям брой желаещи да се ваксинират, но центърът не разполага с достатъчно медицински персонал.

" Ще призовем активно във ваксинацията да се включат джипитата. За целта РЗИ трябва да осигури ваксини за всички желаещи. Община Карлово има 60 000 души, в Община Сопот са около 10 000. Екипите в Медицинския център няма да могат да се справят с имунизацията на желаещите жители в региона", каза д-р Юнаков.