Под карантина е неговата съпруга, която също е преподавател и ученик в ОУ " Св.Св.Кирил и Методий" Карлово.

Преподавател в СУ "Христо Ботев" в Калофер е с коронавирус, научи KarlovoPress.com. Под карантина са поставени съпругата му, която също е преподавател в прогимназиална степен в училище ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" в Карлово и ученик от училището, тъй като са имали контакт със заразения преподавател в калоферското учебно заведение.

От ръководството на карловското училище посочиха, че към момента нямат проявени симптоми на заболяване. Няма да бъдат карантинирани други учители и ученици. Училището спазва всички предписания на РЗИ.

Директорът Йонка Радулова е уведомила родителите и призова за отговорно отношение относно спазването на въведените в училището мерки.

"Извършва се стриктна дезинфекция и се спазват всички противоепидемични мерки", става ясно от съобщението на директора Йонка Радулова до родителите.

Свързахме се по телефона с директора на училището в Калофер Таня Маринова, но ни бе отговорено, че не е удобно в момента и разговорът бе прекъснат. По-късно тя се свърза с редакцията и каза, че все още не са получени предписанията от РЗИ и веднага след като ги получат официално, родителите ще бъдат уведомени.
От наши източници разбрахме, че учителят с COVID 19 е вдигнал висока температура и се е почувствал зле още в понеделник. Към настоящия момент е настанен в Инфекциозното отделение на МБАЛ "Д-р Киро Попов" Карлово.