Периодът за изолация ще бъде съкратен от 14 на 10 дни и на карантината от 10 на 7 дни. В много държави за хора с бустер даже изобщо няма карантина. Това съобщи здравният министър проф. Асена Сербезова.

От своя страна държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев коментира, че участниците в заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност вероятно ще влязат в новите по-съкратени срокове за карантина.

В зависимост от това кой какъв имунен статус има – има ли бустер или не, ще бъде поставен под различен срок карантина, каза той.
Днес ще се проведе съвет по имунопрофилактика, а по-късно през деня ще заседава Пандемичният комитет.
Председателят на Народното събрание е с COVID-19. След провеждането вчера на заседанието на Консултативния съвет при президента председателят на парламента се почувствал зле и след направен тест е установено, че е положителен за COVID-19.

Тази сутрин от правителствената пресслужба съобщиха, че президентът Радев и екипът му се самоизолират, както и премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова.

Президентът Румен Радев и екипът му също се самоизолираха.
В заседанието участваха председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, вицепремиерът Асен Василев, министърът на отбраната Стефан Янев и др.