Първи случай на коронавирус в Карлово

Първи случай на коронавирус в Карлово. Това бе потвърдено от националния щаб и ген. Мутафчийски.


59 годишна е жената с коронавирус, научи KarlovoPress.com. Според наши източници тя е имало контакт със сина й. Той е поставен под карантина. Жената живее в района на Горското стопанство. Припомняме, че ставя въпрос за жената от Карлово, която се е завърнала от Англия. Тя бе поставена под карантина в Инфекциозното отделение в града. Пробата й бе взета от инфекционист и изпратена в Пловдив. От свои източници научихме, че се намира в добро състояние. Имала е само контакт със сина й. Той е под домашна карантина. Жената е на възраст 59 години. Тя самата е почувствала, че има симптоми и се обадила още при пристигането си в петък. Никой не й обърнал внимание и в събота не се почувствала добре и била потърсена медицинска помощ.


Общо 185 са заразените с COVID-19 у нас до момента. Това съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг във ВМА в неделя следобед.


В София има 11 новозаразени. 8 от тях са потвърдени във ВМА и 3 в Националната лаборатория. Регистрирани са още заразени в Стара Загора, Карлово и Бургас.