Полицията в Карлово: Ще бъдем безкомпромисни при неспазване на въведените изисквания!

Във връзка с въведеното извънредно положение в страната заради опасността от разпространението на коронавирус са въведени множество мерки. От полицията и кризисния щаб в Карлово апелират за стриктно спазване най-вече на точка 1 от заповедта на здравния министър, а именно преустановяване на посещенията на паркове, детски градини, спортни и детски площадки и съоръженията на открити и закрити обществени места и за спазване на заповедта, че всички лица, когато се намират в закрити или открити обществени места са длъжни да имат поставена маска за лице.

При неспазване на посочените мерки ще се налага глоба в размер на 5 000 лева.
От полицията призовават всички за спазване на ограниченията, защото в противен случай ще носите наказателна отговорност.

До момента има съставени 27 актове на жители от община Карлово за нарушаване Закона за здравето, в това число за неспазване на социална изолация и безпричинно напускане на домовете. Извършена е проверка на 149 лица поставени под карантина и няма установени нарушения. Под изолация в общината са поставени 209 души, които са се върнали от чужбина. От задължителната карантина са излезнали 50.