По данни на РУ Карлово към 16:30 ч. днес общо поставените под карантина за общините Карлово и Сопот са 141. От тях в община Карлово - 105 и община Сопот - 36.


Екипи извършват в Карлово ежедневна дезинфекция на автобусните спирки. Те са инструктирани за работа в епидемиологична ситуация и са подсигурени с необходимите предпазни средства. От администрацията апелират хората да изчакват на спирките на достатъчно голямо разстояние един от друг.

Освен дезинфекция на спирките, сметосъбиращата фирма в община Карлово също предприема мерки срещу разпространнението на коронавируса. Дезинфекцират се и контейнерите за смет, както и техните дръжки и капаци. Поетапно и по график ще бъдат извършвани дезинфекции на контейнерите във всички населени места на територията на община Карлово.

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов препоръчва домоуправителите на жилищните блокове и кооперации да организират ежедневно миене и дезинфекциране на дръжки на врати, ключове на лампи, асансьори и стълбища.


Безпрецедентни мерки за сигурност влизат от полунощ тази вечер срещу разпространението на COVID-19 в България. Органите на МЗ и МВР ще организират КПП-та на областните центрове и ще проверяват целта на пътуването на гражданите. Те могат да преминат, ако отиват служебно, прибират се в домовете или по медицински причини.


17 нови случаи с коронавирус са регистрирани в България в днешния ден, съобщи ген. проф. Мутафчийски на брифинга на Националния кризисен щаб. Общият брой стана 129 за страната ни.

"29 проби са направени във ВМА и Националния център по заразни болести. 17 нови случая на заразени, 13 от София и 4 нови лица са от Добрич. В добро състояние са и не изискват специални мерки. От болните, които са на болнично лечение най-тежко е на интубирания пациент в Пирогов. Потвърди се положителната проба на пациента беглец”, каза ген. Мутафчийски. Всички проби от Стара Загора са отрицателни.

Така с новите случаи от Добрич, това става 10-тата област в България, засегната в областта.

Една пациентка ще бъде изписана, след като е дала отрицателна проба, като тя е имала антитела, както е описано, че трябва да прекара болестта.