Нощните барове в областта остават да работят  при строг контрол

Още 10 дни толеранс към нощните заведенията ще бъде даден от Областния медицински щаб. Това каза на брифинг Областният управител Дани Каназирева. Проверките на МВР, РЗИ и Инспекцията по труда продължават, като те ще са още по-сериозни.

"От миналата седмица започнаха проверки в търговските обекти, извършени са 2581 проверки за 4 дни. Ще дадем още 10 дни толеранс на всички. Там, където не се спазват мерките, се налагат санкции и затваряме обектите. Не може да накажем един цял бранш, заради това, че едни не спазват мерките. В целия регион ще текат проверки. Две заведения са затворени в събота”, каза Дани Каназирева и допълни:

„Пловдив първи взе мерки и ограничи капацитета на нощните заведения. Анализът показва, че пробите започват да скачат две седмици след започването на учебния процес, но няма как да затворим училищата. Ако в момента затворим нощните заведения, ще превърнем коктейл баровете в дискотеки. Ако затворим и тях, то потокът ще отиде в ресторантите. Трябва да приложим индивидуален подход. Тези, които не спазват ще бъдат затваряни. Продължаваме тази седмица с проверките, всяка вечер ще има проверка навсякъде“, каза Каназирева.