Пет медицински сестри, които преди извънредното положение работеха в детски градини в община Карлово започват работа в МБАЛ "Д-р Киро Попов", това съобщи за KarlovoPress.com секретарят на община Карлово инж. Стефан Стефанов.

Той посочи, че здравното заведение към момента има нужда от четири медицински сестри, но са пренасочили пет.

"До момента няма нито една от сестрите, която да е отказала да работи в карловската болница. Няма напрежение. Всичко е спокойно. В детските градини работят 28 сестри, от тях 23 са в платен отпуск до 13-ти май. Ако болницата има нужда от още човешки ресурс, отпуските на сестрите ще бъдат прекратени", каза Стефанов.

Петте медицински сестри ще работят във всички отделения, без тези за коронавирус.

"Те няма да работят в отделенията, в които се приемат пациенти с коронавирус, тай като нямат необходимата професионална готовност", каза Стефанов. Трудовите им възнаграждения ще бъдат увеличени и изравнени с тези на колегите им от болницата.
Решението да бъдат пренасочени медицинските сестри дойде, след като управителят на болницата д-р Христо Пелев апелира, че има нужда от още човешки ресурс и съобщи, че търси да назначи допълнителен медицински персонал за Инфекциозното отделение.