Деца на 10 и 7 години са първите ваксинирани  от Карлово

10-годишният Димитър Тошев и неговият брат 7 -годишния Мартин, са първите ваксинирани във възрастова група 5-10 години срещу Ковид-19 от Карлово. Те са ученици в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий". Техните родители двама са лекари.

Първата доза на момчетата е поставена на 10 януари във Ваксинационния кабинет за деца в Пловдив, на Пещерско шосе /Хирургиите/, под педиатричен контрол.

"Аз вярвам в науката, информирам се само от достоверни източници, чета, а когато имам нужда от консултация, комуникирам с хората, които по стечение на обстоятелствата са по-информирани от мен, като Анна Койчева, Аспарух Илиев, Лъчезар Томов, Надя Наумова и много други. Затова съм убедена и без никакво съмнение ваксинирах децата си, за които бих дала живота си“, сподели майката в социалните мрежи.

Тя поясни, че след манипулацията и на следващия ден момчетата са добре, не са вдигнали температура, чувстват само лек дискомфорт в ръцете.

Майката на Дими и Марти препоръча всички родители да се доверят безрезервно на медицината и да предпазят своите деца, като ги имунизират.