Управителят на МБАЛ "Д-р Киро Попов" д-р Христо Пелев в интервю за БНР е посочил, че в Инфекциозно отделение има 10 легла, където работят 7 сестри, 6 санитари, двама лекари инфекционисти и 1 лекар без специалност. На лечение са приети 9 пациенти. Вече диагностицирани са шестима от тях, днес се чакат нови 3 теста за приетите пациенти от вчера. От началото на кризата са преминали общо 320 болни.

Д-р Пелев съобщи, че 8 са диагностицирани с Ковид 19 от медицинския персонал в Карлово. От тях трима са лекарите, три сестри и двама санитари. По думите му в болницата работят 40 лекари и 78 сестри. Той е посочил, че ще имат съвет, на който да се реши да се съберат вътрешно и неврологично отделение на един етаж. По този начин ще се освободят 25 легла.

Лекарите в Карлово отчитат, че има покачване на броя на болните с COVID-19. Предстои да се закупят бързите тестове за по-лесна диагностика на грип или коронавирус.

"Категорично казвам, че гражданите в Карлово не спазват мерките, събират се на едно място и сащо така не поставят маски в магазините", коментира д-р Пелев. Той отчете, че точно в детското отделение на болницата са вече болните лекари и сестри. То не работи към днешна дата, защото се прави дезинфекция. Очаква се след три дни детското отделение да заработи.