" Пациентът е на 20 години от Сушица. Бе докаран от спешна помощ. Има захарна болест. Почувствал се е зле. В момента е хоспитализиран в Инфекциозно отделение, но ако пробата утре е отрицателна трябва да бъде транспортиран до Пловдив", каза управителят на карловската болница д-р Христо Пелев.
От общинския кризисен щаб посочиха, че момчето се е прибрал от Англия и е декларирал, че оттогава е спазвал карантината. Направена му е била снимка на белите дробове и не е установена пневмония. Пациентът е приет в Инфекциозно отделение с превантивна цел, тъй като идва от рискова държава. В момента РЗИ Пловдив и РУ МВР Карлово правят обследване за контактни с пациента лица. Ако такива бъдат установени, ще им бъде наложено стриктно спазване на домашната карантина.
Общинският кризисен щаб съобщи, че работи денонощно, събира и анализира информация за епидемичната обстановка във всички населени места.

Четири екипа от общината извършват ежедневно четирикратна дезинфекция на обществените места в Карлово. Със заповед на кмета на общината, са задължени управителите на банкови клонове и собствениците на вендинг машини и кафеавтомати, да представят в общинска администрация ежедневни протоколи за извършена минимум 4 пъти на ден дезинфекция на стопанисваните от тях обекти, разположени на територията на община Карлово.
От щаба напомнят, че общопрактикуващите лекари в община Карлово работят при нормален режим. МБАЛ „Д-р Киро Попов” ЕООД е обезпечена с необходимите предпазни средства – маски, ръкавици, шлемове и предпазно облекло - за лекарите, медицинските сестри и санитарите.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов благодари на всички работещи в системата на здравеопазването, РУ Карлово и на служителите на администрацията за денонощния им труд и апелира всички завърнали се от чужбина, да спазват 14-дневния карантинен период, за да запазят себе си, своите близки и съграждани. Ако забележите нарушаване на мерките за неразпространение на COVID-19, приети от правителството и препотвърдени със заповеди на кмета на община Карлово, сигнализирайте на тел. 0335/ 99-200, 0335/ 54-555 и 0896/ 68-67-04!Използвайте банкомати, вендинг машини и кафе автомати с ръкавици или през дезинфектиращи кърпички.Самотноживеещите и трудноподвижни хора да се свържат с оперативните дежурни в община Карлово, тел. 0335/ 54-555 и 0896/ 68-67-04, за съдействие при закупуването на храна и медикаменти.