" Уважаеми жители на община Карлово,
В навечерието на Великден изказвам своята най-искрена благодарност към всички, които работят неуморно и с професионализъм в условията на извънредно положение - лекарите и медицинския персонал в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ ЕООД и служителите от Районно управление - Карлово. Благодаря на всички граждани на общината, на собствениците и управители на търговски обекти, които спазват противоепидемичните мерки и законовите разпоредби.


От името на ръководството на общината и на Общинския кризисен щаб се обръщам с думи на признателност и към екипите на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – от 7 до 13 април те извършиха дезинфекция на почти 200 километра улични платна и прилежащите им тротоари в Карлово, Баня, Розино, Христо Даново, Иганово и Певците. До 16.04.2020 ще бъдат дезинфекцирани повторно пешеходните зони, площад „Васил Левски“ и районите около църквите „Света Богородица“ и „Свети Николай“ в Карлово.

Настоятелно призовавам: в дните преди Възкресение Христово, по време на Великденските празници и до 13 май да проявим търпение и отговорност за преодоляване на ситуацията, породена от извънредното положение.

Очакваме следващите решения на Министерски съвет, които да дадат насоки за бъдещия режим на работа в сферите на образованието, икономиката и цялостния стопански живот.

Указанията на МС ще бъдат и основа за планиране на нашите действия през следващите месеци на годината.

Бъдете здрави, пазете себе си и хората около вас!"