Областният управител благодари на целия личен състав на 61-ва Стрямска бригада за участието в потушаването на пожарите Областният управител Ангел Стоев изпрати благодарствени писма до институции и ведомства, участвали в потушаването на пожарите в Пловдивска област.
„С решителните си действия за пореден път показахте висок професионализъм, смелост и отговорност. Благодарение на отличната организация и бързата ви реакция, стихията бе овладяна и не се стигна до човешки жертви“, подчерта областният управител.

Специални благодарности Ангел Стоев отправи към комисар Георги Мангараков и главен инспектор Димитър Бришимов и личния състав на Районна дирекция пожарна безопасност и защита на населението – Пловдив, към бригаден генерал Димитър Иванов, командир на 24-та авиобаза Крумово и целия личен състав, към полковник Красимир Ташев, командир на 4-ти Артилерийски полк – Асеновград, и към командира на 61-ва Стрямска бригада бригаден генерал Деян Дешков и целия личен състав.

Областният управител благодари на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров и ръководството на администрацията, за изпратените водоноски и организирането на много доброволци. Ангел Стоев благодари и на инж. Мирослав Димитров, директор на Регионална дирекция по горите Пловдив и целия екип, както и на Здравко Бакалов, директор на Южно централно държавно предприятие и екипа му.

Не на последно място Ангел Стоев изрази признателност и към стотиците доброволци, които се включиха в гасенето на огъня:
„Благодаря за проявената доблест! Вие сте пример за достойно гражданско поведение, себеотрицание и социална ангажираност“.