Огнеборци все още дежурят в село Кръстевич, където късно снощи избухна пожар. Пламъците са обхванали една обитаема хижа и няколко селскостопански постройки.
Няколко часа пожарникари, доброволци и хора от селото са се борели с пламъците. Въпреки усилията на хората, напълно изгоряла е плевня до къща.

Много постройки са били застрашени от огъня, който е бушувал само на метър от оградите. Благодарение на намесата на хората в населеното място, пламъците са били отклонени.
В същото време заради водния режим в къщите е нямало вода и хората са се принудили да гасят с питейна вода. Жители на Кръстевич са носели вода с кофи и туби от домовете си, за да спасят крайните къщи. Много от жилищата са били празни.
Земеделска кооперация в Кръстевич също е била заплашена от изпепеляване. Работници с трактори са направели просеки, за да препречат пътя на огъня. Така са спасили административните сгради и хамбарите, в които има в момента зърно.
Най- пострадали са постройки на местното туристическо дружество „Бунтовна”, които се намират в селото.
Пожарът е тръгнал от крайпътни треви в близост до табелата за селото, от посока Стрелча.
Местните смятат, че причината за пожара е изхвърлен фас от преминаваща кола.
„Около 16:00 часа видях пушека, идващ от края на селото. Огънят обаче много бързо се разгоря заради вятъра. Обадих се на 112, но заради многото инциденти в района, пожарната дойде късно. Нямаше как да реагираме.След това се обадих на работниците в кооперацията да вадят тракторите. Това спаси нашия стопански двор. Всичко обаче изгоря от туристическото дружество. Тази нощ дежуряхме. Около полунощ пак се разгоря, но бързо загасихме пламъците”, разказа за TrafficNews Даниела Пиронкова.
Безсънна нощ прекараха и жителите на Старосел. И към този час на място дежурят екипи на пожарната и доброволци.
Късно снощи пожарът е бил овладян, хълмът след селото погасен. В момента опасност за селото няма, но все още горят локални огнища в труднодостъпен терен.
През изминалото денонощие са възникнали 187 пожара на територията на страната.

Източник: Trafficnews.bg