Възрастен мъж от Хисаря стреля срещу полицай с газов пистолет Възрастен мъж бе задържан след като стреля с газов пистолет срещу униформени от полицейското управление.
Служителите на реда били повикани за съдействие от общината във връзка със сигнал за извозване на незаконен отпадък. Това съобщиха от пресцентъря на МВР Пловдив.

Община Хисаря е поискала съдействие от районното полицейско управление във връзка със сигнал за извозване на незаконни строителни отпадъци от съборена сграда, собственост на възрастен жител от населеното място.
82- годишният мъж е познайник на полицията и на жителите на населеното място с множеството си неаргументирани жалби срещу физически лица, институции и служители на реда. Униформените извършили проверка във връзка с извозването на отпадъците, но били посрещнати с агресия- мъжът направил опит да ги залее с бензин. На мястото на инцидента се отзовали и допълнителни сили, при идването на които възрастният човек произвел срещу тях и два изстрела с газов пистолет. Полицаите успели да го обезоръжат и мъжът бил отведен с белезници в ареста. При възникналия конфликт няма пострадали граждани и служители на реда. По случая е започнато бързо производство за хулиганство съпроводено с изключителен цинизъм и дързост и оказана съпротива срещу орган на властта.