Предложението на кмета на община Хисаря инж.Пенка Ганева за преминаване към кетъринг на детските градини бе подкрепено от мнозинството на редовно заседание на Общинския съвет. Тя обясни, че има постановление на Министерски съвет, с което се дава право, ако бъдат съкратени хора от дейността, които получават средства от държавата, да бъдат пренасочени за издръжка.

"Ако си намалим разходите за гориво, за ток и вода, с общинските средства ще може да увеличим ставката на децата, за да получат по-добро качество на храната", каза инж. Ганева.
В общината има пет детски градини. В частта "Местни дейности" общинският бюджет ще бъде облекчен с 80 хиляди лева.

Решението бе взето въпреки становището на кмета на Старосел Матея Гудев и предложението на общинския съветник Ива Вълчева от БСП да бъде отложена тази докладна записка за следващото заседание.

"Искаме повече информация каква е държавната субсидия за едно дете, какъв е броя на децата, които ще ползват тази услуга, директорите запознати ли са с тази докладна, тъй като от срещата, която направихме стана ясно, че те не са запознати и защо проблема не се дискутира публично за затваряне на кухните на детските градини", каза по време на дебатите Вълчева. Кметът на Старосел Матея Гудев изрази становище, че местните хора са категорично против преминаването към кетъринг.

"За мен тази база, която е дадена не отговаря на действителността. Няма прозрачност. Родителите и близките на децата не са съгласни. Изразявам тяхното мнение. Кой ще контролира качеството, механизма на доставка, менюто", посочи кметът на Старосел.