Блъснаха пешеходец в Хисаря, оказа се пияното джи пи Днес ви съобщихме за инцидент, станал минути преди 21 часа снощи в Хисаря. При него 54-годишен мъж е бил блъснат на кръстовището между булевардите „Христо Ботев“ и „Гурко“ от лек автомобил „Тойота“ с 32-годишен водач. Оказа се, че удареният пешеходец е станалият доста популярен през последните дни д-р Мирослав Павлов, за когото TrafficNews.bg писа нееднократно.
Лекарят, уловен в неадекватно състояние в поликлиника в Хисаря, вече година идвал на работа пиян. Павлов е общопрактикуващ лекар в медицинското заведение от дълги години. Той отговаря за 800 пациенти. Не само пациентите, но и колегите му твърдят, че перманентно е в нетрезво състояние.
Както TrafficNews.bg съобщи, лекар в нетрезво състояние преглежда пациенти, изписва грешни лекарства и гони пенсионерите, чакащи пред кабинета му. Скандалният видеоклип, на който е заснета конфузната ситуация, взриви социалните мрежи. От ранни зори пациенти чакали и се суетели пред кабинета на д-р Мирослав Павлов, който от своя страна ги посрещнал в неадекватно състояние и с остра миризма на алкохол.
Ден след публикуване на клипа, д-р Мирослав Павлов отново е бил под влиянието на алкохол, съобщи НоваТВ. Медикът се съгласил да бъде тестван в Центъра за Спешна помощ и тестът беше положителен – 0,5 промила. Д-р Мирослав Павлов призна, че е пил ракия предната вечер. От Здравната каса започват проверка. Ако докторът бъде открит в нетрезво състояние на работното си място, ще бъде санкциониран, възможно е да бъдат отнети и правата му.
Сега Блиц твърди, че местен жител е видял снощи д-р Павлов с превързани ходила и бос, приятел го е водил по стълбите на районното управление. Разследващи споделили, че докторът пресичал на кръстовище, автомобилът на Валентин П. бил спрял, за да пропусне пешеходците. Павлов обаче силно залитнал и се ударил в автомобила. Казал, че няма претенции, тръгнал си.
Половин час по-късно обаче си допил и решил да се жали в полицията. Хисарските полицаи извършват проверка по случая.