Детските площадки в Хисаря не отговарят на нормативните изисквания и застрашават живота и здравето на децата в курортния град. Местните хора алармираха, че съоръженията за игра са много стари и често стават инциденти Майки в Хисаря създадоха инициативна група и сезираха институциите заради лошото състояние на детските площадки. Те са обезпокоени, защото съоръженията в парковете и в междублоковите пространства са изгнили или счупени:
Нели Гергевска: "Например тази пързалка която е зад нас се клати, на места желязото е корозирало и има опасност да се счупи и да падне върху някой, има доста пясъчници, които не изглеждат добре-ръбовете им са опасни за децата".
Маргарита Куковска: "Дете паднало от пързалката, друго счупило си ръката, да случват се, но трябва ли да чакаме да стане нещо по-лошо, за да се вземат в ръце институциите".
Над 150 души направили подписка, но до момента обаче отговор на поставените въпроси не е дала само общината:
Нели Гергевска: "Има наредби и програми по които може да се дадат държавни пари за поправяне на състоянието на площадките и за закупуване на нови съоръжения".
Кметът на общината потвърди, че съоръженията са много стари и има такива, които трябва да бъдат премахнати. Тя посочи, че крайният срок за предоставяне на плана за ремонти и подмяна на площадките е до 2018-та:
Пенка Дойкова - кмет на община Хисаря: "За да направим един план за действие, който можем да реализираме е необходимо да бъде обвързано и с финансови средства, нещо което трябва да се предвиди за следващия бюджет затова ни е необходимо малко по -дълго време".
Дойкова посочи, че ще бъде извършен оглед на всички съоръжения. Общината ще търси възможности да кандидатства по европрограми, за да осигури средства за закупуването на нови съоръжения за игри. Засега има предвиден проект за парк Момина баня в града.