Мащабният проект е на кмета на община Хисаря инж. Пенка Ганева. Тя каза, че монтирането на детски съоръжения в центъра на Хисаря, в трите квартала „Веригово“, „Момина баня“ и „Миромир, в останалите 11 села, както и в някои детски градини ще се осъществи по няколко проекта.
"Децата имат нужда от детски съоръжения в цялата община. Към момента има само една единствена площадка в централната част на Хисаря, която отговаря на изискванията. Проектите трябва да бъдат окончателно осъществени до края на 2020-та година", посочи за KarlovoPress.com общинският кмет инж.Пенка Ганева.
Нови детски площадки ще бъдат поставени в центъра. Там майките сами са избрали мястото. Самият обект ще бъде с изградена основа, с покритие, което е по изискванията наредбата за детските съоръжения, ще има и ограда, която да предпазва децата. Тази детска площадка ще бъде изградена по проект на общината, финансирането на проекта е по ОП „Околна среда“.
Детски площадки ще има и в кварталите „Веригово“ и „Миромир“. За тях общината очаква финансиране по Постановление на Министерския съвет. "Затова сме кандидатствали пред Министерството на финансите", заяви Ганева и допълни, че общината ще привлича средства за изграждане на детски площадки по проект на Местна инициативна група „Хисаря“, а за някои от обектите ще вложи и собствени средства.