Започна дарителска акция в тяхна подкрепа
Пожарът станал преди 2 седмици. Местната власт и жителите на селото започнаха дарителска акция в подкрепа на пострадалото семейство.
В рамките на месец три пожара пламнали в къщата на семейство Пингелови. Последният, на 8 ми март унищожил покрива, цялата покъщнина и всички стаи, в които живеело семейството,заедно с родителите на Цонко Пингелов:
Цонко Пингелов: "Не мога да ви кажа на какво се дължат тези пожари, едни казваха на електричество, електричеството го изключихме, пожарната и те не могат да си дадат това обяснение".
Заедно с покъщнината изгорели и всичиките спестявания на Цонко, който единствен от фамилията работи в частна фирма. Освен това отглежда и животни, за което му помагат неговата съпруга и майка му, които са безработни:
Тодорка Пингелова - майка на Цонко Пингелов: "Синът си беше заделял без да ни каже, в секцията са били и са изгорели защото цялата секция, гардероба ми мой с все багаж..."
След пожара, всички, заедно с трите деца временно се приютили в 2 пристройки на двора, а в селото започна дарителска акция в тяхна подкрепа:
Ганка Базитова -жител на Старосел : "Съжалявам хората, но им е много трудно, дрешки там работи са им изгоряли разбрах, много е трудно, казвам на никой не го пожелавам, но и никой не е застрахован от тези неща".
Матея Гудев - кмет на с.Старосел: "Селото е съпричастно, поставени са в петте хранителни магазина по една кутия със съответните надписи, това е най-малкото, което може да направим за това семейство в такова затруднено положение, а парите ще са им необходими и за много други неща..."
За да помогнат, всички общински съветници в община Хисаря решиха да дарят по 100 лева от заплатата си. Смолянска фирма, която работи в близост до селото е обещала да осигури дървен материал, за да започне възстановяване на покрива на къщата.