Новите кмет на община Хисар, кметове на населени места и общински съветници положиха клетва в присъствието на зам.-областния управител на област Пловдив Петър Петров. По традиция досегашният общински кмет предаде символа на града на новия кмет на курортната община инж.Пенка Ганева.
"Благодаря за доверието. Ще разчитам на единомислие от Общинския съвет, защото всички имаме общи цели и задачи свързани с развитието на общината. След като се запозная с финансовото състояние ще се прецени какви средства ще трябват за зимното почистване. Веднага след това започваме работа по новия бюджет. Той ще бъде реален и изпълним", каза за KarlovoPress.com кметът на община Хисаря инж.Пенка Ганева.
По време на тържествената сесия с таен вот бе избран председател на местния парламент. От общо 17 съветници, с 14 "за" и 3 "не подкрепям никого" доверието получи инж. Найден Павлов. Той бе единствената кандидатура за председател на Общинския съвет.
"Благодаря за доверието на всички колеги. Надявам се да го оправдая и да поставим община Хисаря в коловоза на икономическия растеж", каза инж.Павлов.
Новите представители на местната власт бяха посрещнати от орк.Карандила. Осми ноември е двоен празник за общинския съветник от ПП ГЕРБ Бойко Гаврилов, защото днес той празнува и своя рожден ден.
Телевизия Щерев ТВ и KarlovoPress.com пожелава на всички кметове и съветници в община Хисаря здраве и успешен мандат!