Инж. Найден Павлов бе издигнат за кандидат кмет на община Хисаря от „Коалиция за Хисаря”, която включва ПП АБВ, СДС и „Обединени земеделци”. Найден Павлов ще бъде и водач на листата за общински съветници. Той е на 34 години, работи в областта на строителния бизнес и е баща на три деца. Член е на националния съвет на АБВ и е координатор на общинско ниво на партията в Хисаря.
„Инж. Найден Павлов е човек с опит, човек с познания и би дал нов начин на управление и заряд за развитие на община Хисаря”, подчерта при представянето му Владимир Маринов, заместник-председател на ПП АБВ и областен координатор на партията. Маринов посочи, че с избора си на кандидат за кмет в Хисаря, АБВ отново показва, че не залага на партийни назначения, а подкрепя хора с възможности и амбиция да работят.
„За първи път от години община Хисаря има шанс да се избере за кмет млад и енергичен човек, затова от СДС не се поколебахме да го подкрепим”, заяви и Николай Манковски, представител на местната структура на СДС. Той каза, че последния мандат в общината е критичен, управлява се от стари номенклатурни кадри и без визия за развитие на града.
„Община Хисаря беше въведена в дълбока летаргия през последните четири години. С пропуснати ползи по европейски програми, без големи инвеститори, с прокудени млади хора”, каза кандидатът за кмет Найден Павлов. По думите му в момента управлението на общината е катастрофално и не се обръща внимание на хората, а проблемите се неглижират. Кандидатът за кмет на община Хисаря коментира, че има подготвен екип от амбициозни млади хора с опит, които са готови да работят за общината. Той обеща безплатни детски ясли и градини за децата в общината, промяна на визията за развитие на туризма, като освен балнеодестинация ще се наблегне на културното и религиозно наследство на града. „Много мислих, но не видях подходящ кандидат, който да свърши работата”, посочи Найден Павлов.
Зам.-председателят на АБВ Владимир Маринов каза, че в Сопот партията ще подкрепи за нов мандат действащия кмет на община Деян Дойнов, който бе издигнат от местна коалиция "Бъдеще за Сопот". За Карлово се обсъжда с потенциални партньори на АБВ, сред които е и БСП, да бъде издигната обща кандидатура за кмет на общината.