На 27.09.2015г., кандидатът за кмет на Община Хисаря инж. Пенка Ганева и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ и Коалиция за Хисар откриха официално своята предизборната кампания. Водещ на събитието беше музикалният педагог Иван Димов, а специални гости бяха ансамбълът, спечелил безброй награди „Хисарски ритми“ и Мъжка фолклорна група на Паничери.
Пред своите привърженици и симпатизанти, в читалище „Иван Вазов“, с искрено и запомнящо се слово, инж. Пенка Ганева представи идеите си за развитието на Общината, през следващия управленски мандат. За да я подкрепят дойдоха Розалин Петков – Областен координатор на ПП ГЕРБ и Евелина Русинова – Областен ръководител на ПП ГЕРБ-жени за Пловдив област.
Пред препълнения салон, инж. Ганева сърдечно сподели, че, през изминалите 4 години на управление, не й е било лесно, и че не един път се е питала дали не греши, при взимането на решения, но нито за миг не се е поколебала да се откаже: „Имаше вечери, в които само четирите стени знаеха какво ми коства да продължа! Но си казвах – аз съм поела отговорност пред хората, искам да направя Хисарската община по-добро място за живот и няма да се откажа!“- каза Ганева.
„През целия път мислех и за днешния ден! Денят, в който ще застана през Вас, за да Ви кажа какво успях да свърша през изминалите четири години. Денят на равносметката, когато ще поискам доверието Ви за нов мандат! Днес, когато отново Ви казвам „Гласувайте за мен и успешния ми екип“, го правя с чиста съвест. Защото 90% от мандатната ми програма, през изминалите 4 години, е изпълнена!“, уверено каза още кандидатът за кмет на ГЕРБ Пенка Ганева.
Тя подчерта и факта, че Хисаря е Общината усвоила най-много пари в Пловдивска област по европейски програми – „Всеки лев от тези пари е използван за развитието на Хисаря и селата и за по-добър живот на хората“, заяви Ганева.
Кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ не отмина и болезнените въпроси: „Наясно съм, че в някои населени места средствата са повече, а в други по-малко. Но това е така, защото не всички имат право да участват с проекти по оперативните програми. Това не зависи от желанието на кмета, а от правилата на европейското финансиране. Но въпреки тези пречки, сме се стремили да заделим средства за всяко населено място!“ – откровено сподели Пенка Ганева и допълни още: „Успяхме да ремонтираме пътища, църкви, читалища, училища и детски градини. Да направим канализация и водопровод, където беше най-належащо и да подготвим проекти и за останалите населени места с такива проблеми. Да създадем по-уютна и зелена среда и условия за спорт и отдих. Да изградим нов, модерен стадион в град Хисаря. Да привлечем още повече туристи и гости на града. Да превърнем празниците на общината в истинско културно събитие с национално значение.“
С гордост Ганева изброи и наградите, които Община Хисаря е получила през годините, в които тя е била кмет, а именно - СПА дестинация на Балканите, Златен приз за най-динамично развиваща се СПА дестинация, Златен приз за най-добре работещ туристически информационен център, Най-иновативна СПА дестинация, Най-зелен град на България, Кмет на годината в категорията „Здрави жители”. Тя подчерта, че това е своеобразно признание за здравата работа, която Общината е свършила през своя мандат.
Кандидатът за кмет на Община Хисаря за втори мандат Пенка Ганева се обърна с благодарност и към всички хора, за това, че са били неин коректив през всичките тези години – „Аз ценя високо признанието на другите за нас, но най-много държа на Вашето мнение - на хората от Хисаря и селата. С Вас всеки ден се гледаме очи в очи и съм Ви благодарна, че не пестите добрите си думи, но и не пропускате да ме критикувате, когато смятате, че греша!“ и смело заяви „Аз искам да продължа да работя и през следващите 4 години, а Вие отново да бъдете моя коректив.“
С благодарност, Ганева се обърна и към „Коалиция за Хисар“ и с надежда допълни, че вярва, че заедно с листата на ГЕРБ и тяхната листа за общински съветници ще успеят да съберат мнозинство в Общинския съвет и заедно ще управляват Хисаря достойно и с грижа към всички.
Накрая на своето слово кандидатът за кмет на Община Хисаря Пенка Ганева се обърна с призив към своите съграждани:
„Скъпи хисарчани,
Подавам Ви ръка да продължим по пътя на успеха заедно! Ще се боря отново за Вашето доверие, защото бъдещето на общината е в нашите ръце – моите, и вашите!
Подкрепете мен и листата за общински съветници на ГЕРБ, за да стане Хисаря още по-красива, по-зелена и по-уютна община!“ и благодари от сърце на присъстващите.