С груби нарушения на закона започна изборният ден в община Хисаря. Много села осъмнаха с листовки на номера, с който се гласува в полза на единия от кандидатите за кмет на общината. Флаерите са оцветени в червено – партийния цвят на другия опонент, който се явява на балотаж за кмет.
Подобни листовки е имало разпръснати по главния път между Красново и Старосел, както и пред къщите и по улиците на селата, където вече има избрани кметове в Старо Железаре, Красново, Старосел и Паничери.
Общинската избирателна комисия указа на кмета на община Хисаря и кметовете на Красново, Паничери, Беловица, Кръстевич, Черничево и Старо Железаре да премахнат и изземат разпръснатите и разпространени флаери на територията на община Хисаря (гр. Хисаря, с. Красново, с. Кръстевич, с. Паничери, с. Старо Железаре, с. Черничево, с. Беловица), които са в нарушение на Изборния кодекс.
Припомняме, че днес в Хисаря се провежда балотаж за кмет на общината. Право на глас имат 10 311 избиратели. Към 10.00 часа са гласували 822 или 7.97 % от имащите право на глас. Активността в курортната община спрямо първи тур е по ниска с 4.38 %.