„За да е успешен един кмет на населено място трябва да има подкрепата на кмета на общината и общинската администрация. За съжаление през изминалия мандат не беше точно така. Трудно се случваха нещата. Надявам се да нямаме такива мандати като предишния.“, посочи пред жителите на село Старо Железаре Илия Тонов, който е „най-добрият кмет в новата история на селото“, според жителите на селото. Въпреки, че нашия кмет прави и невъзможното, от общинското ръководство не срещаме никаква подкрепа, оплакаха се старожелезарци по време на срещата с екипа на Коалиция „БСП за България”.
„Не чакайте от нас обещания, ние ще решаваме проблемите в диалог с вас. Кметът на населеното място е най-близо до вас, жителите му и най-добре знае кое е най-належащо. Затова ние се ангажираме всяко село да има своя самостоятелен бюджет, с който да разполага и при добра отчетност да разходва. А общинският кмет да прави отчет за свършеното на всеки три месеца“, представи част от приоритетите на БСП Ива Вълчева. Според кандидатът за кмет на БСП жителите на известното в цялата страна село са усетили разликата в действията им още при разчистването на сметището и облагородяването на гробищния парк, една от проведените съвместни инициативи. Мария Мустакова, обеща на своите съселяни поддържане на сградите общинска собственост. Според председателят на МИГ Хисаря и настоящ общински съветник не е нормално по време на дъжд посетителите на Дома на традициите да стоят вътре с чадъри, а читалището да е в лошо състояние. Пенчо Шапков, водач на листата с номер 56 пое ангажимент да има по- добра организация на дейностите по сметосъбирането и сметопочистването, както и да бъдат редовно почиствани деретата и речните корита. Според Ива Вълчева подпомагането на читалищната дейност, облагородяване на зелените площи са дейности, които изискват малко усилия и за тях няма нужда от милиони.
На срещата, на която присъстваха също и кандидатите за общински съветници Пенка Рахова, Апостол Станев, Илияна Арабска, Цветозара Данчева, свързани със селото, и Таня Марковска- най младата в листата и също родом от Старо Железаре присъстващите поискаха също преизчисляване на такса битови отпадъци, достъпно здравеопазване, търсене на възможности за използване на пустеещата детска градина в селото и повече информация за случващото се в общината.„Старо Железаре ще има на кого да разчита, ако подкрепи нашата листа с номер 56 и личностите в нея, не само Ива Вълчева, като кандидат за кмет, но и кандидатите за общински съветници, сред които са хора, подкрепящи всяка наша полезна инициатива и които ще живеят с нашите проблеми и ще ги решават.“, призова Илия Тонов. Срещата продължи с много въпроси и отговори. А самодейците от читалище „Тодор Пашкулов“ поздравиха присъстващите с няколко автентични песни от региона.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!