Кметове на населени места в община Хисаря излязоха с декларация по време на редовното заседание на местния парламент. В декларацията те изразяват възмущението си, че за втори път се раздават бонуси на служители в администрацията - първият път били раздадени коледни бонуси през месец декември 2018-та година.
"Явно кметовете съществуват само в структурата на община Хисаря, а не са служители на администрацията и по тази причина са лишени от бонуси. Тази година, въпреки че беше приета инвестиционна програма до момента нищо не е изпълнено, и тя най-вероятно, както в предишни години от този мандат ще остане само на хартия, поради факта, че няма средства, а в същото време се раздават бонуси", пише в декларацията на кметовете.
Местните градоначалници са възмутени, че са им били отказани искания за различни дребни разходи, а при отказ за закупуване на някои материали, дори изразходвали лични средства. Кметовете призоваха местния парламент да възложи на кмета на общината Пенка Дойкова да преразгледа и предложи възможности на кметовете по села да бъдат изплатени суми, поради факта, че заплатите им не са по-големи от голямата част от служителите на администрацията.