Община Хисаря  и Археологическия музей спечелиха наградата за иновативен проект на годината Престижното отличие е било връчено по време на "Ваканция и СПА Експо", посочва във фейсбук Туристическия център в Хисаря.
"Присъжда се за съвременни подходи и технологии за обслужване на туристи в дейността на Археологическия музей. „Hisarya Tour Walk“ е творчески и туристически проект, насочен изцяло към модерна форма на визуално изкуство, връзка между историята и културния туризъм. Подобен тип визуално изкуство дава възможност да се достигне до по-широка публика и да се популяризира културното наследство на курортния град", пише още във фейсбук.

Финансирането на проекта е било осъществено от Археологическия музей в града и Национален Фонд Култура. Продуктът е разработен и реализиран от АМ Хисаря и компания насочена в сферата на виртуалната и добавена реалност.
По време на туристическото събитие "Ваканция и СПА Експо", кметът на Хисаря инж. Пенка Ганева представи даденостите на града и общината. Щандът на община Хисаря привлече вниманието на посетителите още при откриването на изложението.
Общината се представя с богат културен календар за 2020 година, с хотели, ресторанти, спа и уелнес центрове, специализирани предложения за винен, еко и селски туризъм, както и с изобилната си колекция от археологически забележителности.

Министърът на туризма Николина Ангелкова поздрави кмета на община Хисаря инж. Пенка Ганева за атрактивното презентиране на туристическите възможности в региона.
„Хисаря е част от важно стратегическо направление в развитието на българския туризъм, а именно балнеологията и медицинския туризъм. Това, в съчетание с възможностите за културно-исторически туризъм, дава възможност на общината да предлага свой уникален туристически продукт, който покрива широк спектър от услуги", съобщиха от общинската администрация.