Министър Ангелкова посети щанда на община Хисаря на Ваканция и Спа Експо 2020 Щандът на община Хисаря на едно от най-мащабните туристически събития на Балканите Ваканция и Спа Експо 2020, привлече вниманието на посетителите още при откриването на изложението. Общината се представя с богат културен календар за 2020 година, с хотели, ресторанти, спа и уелнес центрове, специализирани предложения за винен, еко и селски туризъм, както и с изобилната си колекция от археологически забележителности. Министърът на туризма Николина Ангелкова поздрави кмета на община Хисаря инж. Пенка Ганева за атрактивното презентиране на туристическите възможности в региона.
„Хисаря е част от важно стратегическо направление в развитието на българския туризъм, а именно балнеологията и медицинския туризм. Това, в съчетание с възможностите за културно-исторически туризъм, дава възможност на общината да предлага свой уникален туристически продукт, който покрива широк спектър от услуги. С това Хисаря печели конкурентно предимство както на българския туристически пазар, така и в направленията, насочени към популяризиране на България на международната туристическа сцена“, сподели г-жа Ганева.
Град Хисаря активно и целогодишно се посещава както за лечение, така и за профилактика и почивка. На територията му функционират лечебни бази и спа центрове, разполагащи с 15 открити и 14 закрити басейна с минерална вода. На базата на изключителните свойства на хисарските води в спа центровете и балнеолечебните бази са разработени и се предлагат редица модерни комплексни терапии и програми за лечение, рехабилитация и релакс.