И тази година в Хисаря, 7 индивидуални изпълнители и 2 дуета са включени в Клуб 2019 на проекта „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“.


Номинациите се състояха от 17 декември 2019 до 7 февруари 2020, а окончателният списък на всички одобрени таланти в сферата на изкуството, науката и спорта беше публикуван на 15 април.


За 2019 г. ще бъдат наградени общо 9 деца: по три във всяка област на изява – по едно във всяка възрастова група- от І до ІV клас, от V до VІІІ клас и от ІХ до ХІІ клас. Българчетата от чужбина се номинират и ще бъдат оценявани наравно с децата от училищата в страната. Ръководителят, който има най-много отличени деца, ще бъде обявен за педагог на годината. Съгласно регламента, тези, които вече са били стипендианти, могат да получат стипендия втори път само по изключение.


Всички деца в Клуб 2019, независимо дали ще бъдат наградени, ще бъдат включени в алманаха „Успелите деца на България“, който Фондация „Димитър Бербатов“ ще издаде и за 2019 година - чест и повод за авторитет за децата, освен постиженията за труда им.


Хисарските таланти включените в Клуб 2019 на Фондацията в Раздел Изкуство са Недялко Юнаков, Радост Христова,
Нина Мушевска, Борислава Гайкова, Наталия Гайкова, Мария Чолакова и Теодора Филчева. А дуетите
са Борислава и Наталия Гайкови, Василена Конзова и Стилиян Пенков.


През 2019 година те спечелиха 2 Големи награди, 27 първи, 33 втори и 14 трети места, десетки специални награди и покани за участия у нас и в чужбина, това бе съобщено от Сдружение " Петнадесет лалета".


"Поздравления, деца, за труда и упоритостта ви, за радостта, която ни давате с постиженията си! Благодарности и на семействата, които ви подкрепят по нелекия път на изкуството и музиката, както и на вашите вокални педагози за търпението и всеотдайността!
Бъдете здрави!", написаха от сдружението.

KarlovoPress.com пожелава успех на всички деца!