Задържаха опасни рецидивисти от Хисаря за взломна кражба При акция на хисарската полиция, за взломна кражба, в условия на опасен рецидив, са задържани Рижия и Джуджето, съобщиха от пресцентъра на МВР Пловдив.
37- годишен мъж от Хисаря, собственик на фирма, поставил кафе автомат за топли напитки на улица „Васил Левски“ в курортното градче. Късно вечерта на 26-ти май, предприемачът забелязал лек автомобил, който спрял в близост до машината, а от него слезли двe съмнителни лица. Двамата мъже пъхнали пластина в монетния улей, при което като с магическа пръчка оттам започнали да падат събраните от оборота пари. В това време наблюдателят Цветомир С. се обадил на полицията и за минути униформените дошли и задържали в момента на кражбата двамата крадци. Установено е било, че това са криминално проявените и многократно осъждани Антон Папазов и Георги Цанчев.
Двамата мъжете са опасни рецидивисти и имената им се свързват с множество извършени кражби в областта. 52 годишният Антон е познат с прякора „Рижия“, а заради ниския си ръст, 43 годишният Георги носи прякора „Джуджето“.
След доклад на случая в прокуратурата, в петък в Районен съд Пловдив е гледано искането за налагане на най- тежката мярка за неотклонение по отношение на наглите рецидивисти.
След едночасово разглеждане на събраните в хода на досъдебното производство доказателства, съдът е взел решение Рижия и Джуджето да бъдат задържани под стража.