Марихуана е била открита и иззета от адреси, обитавани от мъжа в две села на територията на областта, а на един от тях полицаите намерили и незаконно оръжие. Това съобщиха от пресцентъра на МВР Пловдив.

42 годишният мъж е бил задържан в ареста на РУ Хисаря, след като служителите на реда открили, че отглежда марихуана в наследствен имот в хисарското село Красново. В хода на последвалите процесуално следствени действия са иззети над 40 растения с различна височина и стадии на развитие, много добре култивирани с образувани глави- съцветия. Плантацията била снабдена и с капково напояване. При претърсване на имота полицаите открили още 260 грама суха марихуана, натъкнали се и на незаконни боеприпаси, за които лицето не притежавало разрешително.
Последвало претърсване
и на територията на друго пловдивско село -Бойково, където лицето имало настоящ адрес.Там полицейските служители открили и иззели още 100 грама суха марихуана на глави.

Общото количество наркотично вещество възлиза на 360 грама. Пловдивчанинът, който се придвижвал между имотите си с лек автомобил "Ауди" бил причакан и спрян за проверка малко преди прибирането му в къщата на територията на хисарското село, а дръгчек тестът реагирал положително за употреба на наркотици.

Случаят е докладван на Районна прокуратура Пловдив, а на задържания мъж ще бъдат повдигнати общо 4 обвинения.