Около 3.00 часа тази нощ дървото се разцепило и част от него паднало върху сградата на хотела. Единствените щети са по парапета на третия етаж:
Надежда Никова - управител на хотел в Хисаря: "Не са евакуирали нашите служители никой от гостите, тъй като дори гостите не са се събудили, един единствен гост е станал и е питал охраната какво се случва".
Гостите разбрали за инцидента едва на сутринта:
Йорданка Янева - гост на хотела: "Не падна от нашата част на терасата, но сутринта като ни се обадиха по телефона, да си изместим колите, защото нещо е паднало се изплашихме да не ни е смазана колата, но няма проблеми всичко е наред".
Отстраняването на дървото продължи през целия ден. Наложило се да се използва кран. Началникът на местното звено по пожарна безопасност и защита на населението каза, че е необходимо да се вземат мерки, тъй като в близост имало и други опасни дървета:
Наско Илиев - директор на местното звено по пожарна безопасност в Хисаря: "Има 100 годишни дървета някои наистина са потенциално опасни, самите те да паднат. Ако общината подходи по-комплексно към проблема тази опасност ще се отстрани".
Наемателят на хотела е подавал няколко пъти сигнали до общината с молба да бъдат отстранени част от клоните, които стигат до сградата. Кметът на града каза, че в конкретния случай не е можело да се предположи, че това дърво ще се разцепи, защото било зелено. Още миналия месец бил извършен оглед на всички дървета в парковете и по улиците:
Пенка Дойкова - кмет на община Хисаря: "Част от санитарната сеч е извършена с нашето озеленяване, но за съжаление голяма част от дърветата са много високи и с нашата вишка няма да можем да почистим сухите клони и високите изсъхнали дървета затова търсим вишка над 20 метра".
От общината заявиха, че ще поемат разходите по отстраняване на щетите на хотела.