В Хисарско задържаха 52 годишен трафикант на граждани от Сирия Районна прокуратура Пловдив привлече като обвиняем и задържа 52-годишен мъж за подпомагане на 9 граждани на Сирия да преминат незаконно през страната, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Мъжът е бил задържан в хисарското село Черничево на 26-ти януари, тъй като се опитал противозаконно да подпомогне като осигурил транспорт на 9 граждани от Сирия, между които и 11 годишно момче, да преминат в страната.

52-годишният мъж шофирал лек автомобил със старозагорска регистрация, в който пътували чуждите граждани. Той е с инициали М.Г и не се подчинил на полицейско разпореждане да спре за проверка моторното превозно средство и продължил да се движи по пътя в посока от Дуванлии към Хисаря.

След полицейско преследване и издирване мъжът е бил задържан. Същият ден край язовир в землището на Черничево, са били установени 9 чужденци, всички мъже, между които и 11-годишно момче. Чужденците искали да стигнат до София.

Деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство и по отношение на повече от едно лице и на лице, ненавършило 16-годишна възраст, което е престъпление по чл. 281 ал. 2 т. 1 т. 4 и т. 5 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, както и за това, че противозаконно е попречил на орган на властта – полицейски служители, да изпълнят задълженията си – престъпление по чл. 270 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият М.Г. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Разследването по случая продължава.