Полицията задържа 53 годишен от Хисаря, защото влязъл в чуждо жилище Сигналът в полицията е бил подаден от служител на охранителна фирма, след като се задействал СОТ на ул. "Радецки" в курортния град.

Полицейските служители, които дошли на място разпознали местен 53 годишен мъж с прякор «Кромида». Той се занимавал с бизнес от години, но залагал имущество и пари и към момента се намирал в незавидно финансово положение.

До скоро къщата на посетения адрес била негова, но заради дългове, имотът е бил продаден на публичен търг чрез съдия изпълнител.

Новият собственик- фирма «Якимо контрол» от Сопот влязъл във владение в имота на 15 януари и сложил СОТ, за да го охранява.

Хисарчанинът е имал месец, за да изнесе своите вещи и всичко, което смята за по- ценно. Мъката по изгубеното жилище явно го е принудила отново да просети бащината си къща, макар и незаконно.

Служителите на реда поканили мъжа да излезе доброволно от имота, но след като не изпълнил разпорежданията им, го задържали в ареста за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 170 ал 2 от Наказателния кодекс, което се води под надзора на компетентната прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР Пловдив.