Полицията в Хисаря задържа трима шофирали под въздейстивие на наркотици 40- годишната жена, управлявала «Нисан примера» - чужда собственост, била спряна в хисарското село Старо Железаре. При извършената проверка е било установено, че водачката се намира под въздействието на «метадон» и «Бензодиазепини», съобщиха от пресцентъра на МВР Пловдив. По случая е взето административно отношение, а за извършеното престъпление е започнато бързо производство.
Малко по-късно на същия ден, служителите на реда се натъкнали и на друг дрогиран водач. Лек автомобил «Опел Вектра», шофиран от 53- годишен пловдивчанин, бил спрян на пътя между Хисаря и Черничево. Техническо средство отчело положителна проба за употреба на опиати.
Почти по същото време на главен път Карлово – Пловдив, автопатрул проверил и лек автомобил «Мерцедес». 41 -годишният водач на превозното средство бил под въздействие на коктейл от наркотици- амфетамин, метамфетамин и канабис. Той също бил задържан. За установеното административно нарушение по Закона за движение на пътищата, на водача е бил съставен акт, а работата по документиране на случая продължава в хода на започнатото досъдебно производство.