Полицията в Хисаря е задържала пиян шофьор, който си е позволил да не се подчини на органите на реда.
Инцидентът е станал рано сутринта в петък, на улица „Русалка“. Патрул на районното управление е подал сигнал за спиране на преминаващия лек автомобил „ВАЗ“. Вместо да отбие встрани и да изчака проверката, водачът е увеличил скоростта и е продължил, което е наложило да бъде преследван от полицаите.
По време на кратката гонка мъжът е създал на няколко пъти предпоставки за катастрофи, а действията му са били придружени с отправяне на неприлични жестове към служителите на реда. В близост до крепостна стена на изхода на курортния град той е загубил контрол над колата си и се е блъснал в скеле.
При задържането му 47-годишният шофьор от Раковски е оказал съпротива и е отправил обиди и закани за саморазправа към униформените. Направеният му тест с дрегер е показал, че той е под въздействие на алкохол над 1,2 промила.
Отведен е за срок до 24 часа в районното управление. По разпореждане на дежурен районен прокурор по случая са образувани бързи производства по Наказателния кодекс, а извършителят – привлечен като обвиняем. Източник: Plovdivnow.bg