Районна прокуратура Пловдив привлече като обвиняем и задържа 82 годишния мъж от Хисаря, тъй като е нарушил обществения ред и е оказал съпротива срещу полицейски служители. Мъжът е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицейски служители. Това е престъпление по чл. 325 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

До момента е установено, че на 25-ти август е получен сигнал за това, че в Хисаря имало струпани строителни отпадъци на улица, която се намира непосредствено до дома на обвиняемия П.К. Първоначално на мястото отишли служители на община Хисаря. Те били посрещнати от възрастния мъж, а той започнал да ги заплашва. П.К. взел туба с бензин и залял дрехите на единия от служителите на общината. Потърсено е било съдействия от РУ Хисаря. На място пристигнали дежурни униформени полицаи, които също били посрещнати от възрастния мъж. Той държал газово оръжие, законно притежавано и стрелял срещу един от тях от разстояние 4-5 метра. Обвиняемият отправил заплахи, че ще ги залее с бензин и ще ги запали.

Първоначално мъжът е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. По случая продължават процесуално-следствените действия, а днес обвиняемият бе задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.