Хисарският земеделец Илин Робов, по-известен с прякора си Магарето, е арестуван, след като вчера прегазил с автомобила си десет кози и ярета. Пред полицаите той обяснил, че животните влезли в розите му и ги изпочупили. Според собственика на стадото Петко Райчинов обаче, козите са били поне на два километра от насажденията.
„Плаче ми се. Все още не мога да повярвам, че човек е способен на подобна жестокост“, сподели пред TrafficNews.bg Райчинов. Пострадалият животновъд разказа, че вчера бил на паша със стадото. В един момент 13 животни се отделили от останалите. Когато отишъл да ги търси обаче, останал шокиран от гледката – на поляна край Хисаря намерил разпокъсаните телата на 10 от тях - ярета и кози, сред които имало и две бременни. На мястото стояло и Реното на Робов, което блокирало от ударите в козичките.
„Илин ми се обади по телефона и започна да ме заплаша: Къде си? Ще те убия! Няма да си жив повече! Ще ти запаля къщата и колата! Ще унищожа семейството ти! Ще се обадя на мутрите. Псуваше. Обидно ми е да повторя всичко, което ми наговори“, разказва собственикът на стадото. Той е категоричен, че вчера козите не са се доближавали до розите. Двамата с Магарето обаче имали стара вражда. Преди повече от година животните наистина влезли в насажденията.
„Тогава му предложих да извикаме комисия, която да направи оглед на щетите. И му казах, че съм готов да ги платя. Той обаче отказа. След това поиска 4 хил. лв. от семейството ми“, обяснява Райчинов.
Мъж се страхува както за стадото, така и за семейството си. Твърди, че преди да бъде арестуван, Илин му заявил, че следващия път няма да си троши колата, а ще „нахрани“ всички 325 кози с Ланат. „Много се притеснявам за близките си. Не знам на какво е способен този човек“, признава животновъдът. / trafficnews.bg