Служители на полицията в Хисаря задържаха 35 годишен дрогиран водач, съобщиха от пресцентъра на МВР Пловдив.

При последвал обиск от адреси в село Дълго поле, обитавани от мъжа, са били иззети незаконно оръжие, боеприпаси и растения канабис.

Служители на РУ Хисаря при проверка по линия „Пътен контрол“ спрели 35 годишен водач от Дълго Поле миналия ден. Дръг тест установил, че мъжът зад волана управлява МПС след употреба на наркотични вещества- тетрахидроканабинол.

Служителите на реда предприели незабавни процесуално следствени действия - претърсили и иззели от превозното средство голям брой боеприпаси от различни калибри- бойни и ловни, един боен пистолет, пакет с 30 грама марихуана- на глави-съцветия и електронна везна.

От два адреса, ползвани от задържания са били иззети незаконно притежавана пушка, голям брой боеприпаси за нея и 200 бойни патрони. В двора на имота са били намерени и две растения “Канабис” с добре оформени глави – съцветия.

Мъжът е бил задържан за 24 часа по ЗМВР, като след доклад в съответната прокуратура предстои повдигане на 4 обвинения - управление на МПС след употреба на наркотични вещества, държане на наркотични вещества и тяхното отглеждане, притежание на незаконни оръжия и боеприпаси. Работата по документиране на случая продължава.