Дърво е премазало 11-годишно дете от габровското село Агатово в Хисарско, потвърдиха от пресцентъра на МВР Пловдив. Инцидентът е станал вчера около 11.30 ч. в местността "Цокови лозя" в хисарското село Паничери. 21-годишният Курти М. от сливенското село Градец, брат на пострадалото дете рязал с моторен трион акация. Детето било наблизо, дървото паднало и го премазало.
На място била извикана полиция, служителите на реда откарали момчето, което било в безсъзнание до селото, откъдето пък спешен екип го закарал до пловдивска болница.
От пресслужбата на УМБАЛ „Св. Георги“ уточниха, че малчуганът е с тежка черепно-мозъчна травма и с опасност за живота в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение. Лекарите продължават да се борят за живота му.
21-годишният мъж е задържан за 24 часа. По случая започна разследване.
KarlovoPress.com научи, че мъжът, който рязал дървото не е горски служител. От Горското стопанство в Хисаря посочиха, че са издали разрешение за сеч в тази местност на лицензирана пловдивска фирма, но мъжът, който рязал дървото не е сред посочените. Двамата братя са от ромски произход.