Служебният премиер в Клисура: Първо ще се запозная какво е свършено досега в наводнените села

Служебният премиер Димитър Главчев посочи, че добре помни случилото се в наводнените села и ще се запознае със свършеното досега.

На въпрос: ” Ще отпусне ли държавата 53 млн.лева за довършане на разрушената инфраструктура, той каза, че първо предстои да проведе работна среща с кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов и да се запознае със ситуацията.

Припомняме, че Кабаиванов  изпрати писмо, с което настоява за отпускане на близо 53 млн.лева за цялостното възстановяване на разрушената инфраструктура в пострадалите от водното бедствие села и настоява за среща с председателя на Междуведомствената комисия по бедствия и аварии Калин Стоянов. 

Кабаиванов алармира, че ако нужното финансиране не бъде осигурено, започнатите строителни дейности ще трябва да бъдат спрени, а това ще доведе до ескалация на социалното напрежение Община Карлово, тъй като хората разчитат на помощта на държавата за преодоляване на последствията от бедствието. Спирането на строителните работи  по думите му ще има крайно негативни последици както за самите обекти, които ще останат незавършени, така и за общественото мнение – в Общината, областта и цялата страна.

Не пропускай

Хисаря празнува своята 60 годишнина  с концерт на братя Аргирови

На 25-ти юни от 20.00 часа на Летния театър Във втория ден от празниците, Хисаря …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *