Извънредни новини

/ВИДЕО/ Община Карлово става водещ партньор в реализиране на мащабни проекти

Сред които целогодишно отваряне на прохода Троян-Кърнаре

Карлово бе домакин на обществено обсъждане на Концепцията за интегрирани териториални инвестиции “Насърчаване на икономическата активност и устойчивото развитие на региона на Средна гора и Средна Стара планина. Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов представи основните проекти, включени в Концепцията до 2027-ма година. Сред тях са целогодишно отваряне и поддържане на прохода Троян-Кърнаре, изработване на Подробен устройствен план  на терен от 600 дка на територията на Община Карлово, ремонт на пътища, проекти свързани с енергийната ефективност на сгради публична общинска собственост и други.

Общата стойност на проектите, заложени в стратегическата концепция е около 93 млн.лева и по някои от тях  Карлово ще си сътрудничи с Общините Троян, Брезово и Хисаря. Община Карлово обаче ще бъде водещ партньор оттук нататък в реализиране на концепцията.

На публичното обсъждане присъстваха представители на Агенция Пътна инфраструктура, Индустриални зони, кметове на населени места, директори на училища, детски градини, граждани.

Не пропускай

Голяма атракция в Калофер! Деца ще полетят с балон над града

Проявата ще се проведе на 1-ви юни  В Ботевите дни и по повод  празника на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *