/ВИДЕО/ Напрежение в  Каравелово заради смяната на името на читалището

 Хората са недоволни, че никой не се е допитал до тях и сега оспорват решението

Ръководството на НЧ “Пробуда” решава да го прекръсти на името на дългогодишния секретар на читалището – Дора Шопова. Много хора обаче не са съгласни на такава промяна без предварително допитване и учредяват инициативен комитет, който да оспори решението:

Ани Иванова – председател на Инициативния комитет: “След смъртта на Дора Шопова е свикано извънредно заседание. 34 човека, но в протокола става видимо че не присъстват толкова, а 28, някой ги е подписал. То е читалище на 124 години, кръстено от своите създатели Пробуждение по-късно Пробуда и смяната на една културна институция е редно да бъде съгласавуно с местното население”.

Тихомир Макавеев-жител на Каравелово: “Задкулисно беше сменено името, никой от селото не беше уведомен, на собствена глава шепа хора смениха зад гърба на цялото население името на читалището”.

“При всички случаи всеки знае Дора е работила, как е работила всеки знае, но не е хубаво чак толкова от дъщеря й от там излизат нещата, можеше  една плоча да се сложи, това само разделя селото”.

Хората се оплакват, че читалището е затворено от години, самодейците не могат да репетират в него и сегашното ръководство не допуска приемането на нови членове:

Не пропускай

Пореден повод за гордост! Състезателите от Карлово завоюваха много медали на турнир по шотокан карате

Специален гост бе многократен шампион от Япония Състезателите от клуба на сенсей Ресми Бобев завоюваха …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *