8,5 млн.лева за Община Сопот в новия държавен бюджет

Община Карлово е вкарана с 9,5 млн.лева, а Хисаря с 5 млн.лева за два проекта

100 млн. лева ще си разделят 17-те общини в Пловдивска област през държавния бюджет, който ще бъде гласуван от Народното събрание на второ четене, съобщи TrafficNews.  Общините са вкарани в капиталовата програма с 33 проекта. Всеки един от проектите е с издадено строително разрешение, като за много от тях има и избрани изпълнители. Именно това бе едно от условията към Общините, за да получат целево финансиране за проекти.

Най-много средства са заложени за Община Раковски, която ще получи 14,6 млн. лева.  От тях 8 млн. лева са за реконструкция на уличната мрежа, а остатъкът от 6,6 мл.  лева за изграждането на мултифункционална спорта зала и басейн.

8,5 млн. лева ще се гласуват за Община Сопот. Със сумата се предвижда реконструкция на централния площад и парк за 5,6 млн. лева, а 2,5 млн. лева са за изграждането на нов преливник на главния колектор. С половин милиона лева ще се ремонтира сградата на „Местни данъци и такси”.

Сумата за Карлово е 9,5 млн. лева, които са за ремонт на основен общински път, както и водопроводната мрежа с село Марино поле. Кричим е одобрен с проекти за 2 млн. лева за улици в града,  както и 760 хил. лева за гробищния парк .

Община Хисаря е вкарана с два проекта за 5 млн. лева за село Кръстевич, които трябва да сложат край на безводието – нов сондаж и водопроводи.

Не пропускай

Учениците от СУ “Васил Левски” Карлово представиха запомнящ се спектакъл в памет на Апостола

Сценаристи и режисьори са Христина Томанова и Иван Иванов Да откриеш себе си в душата …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *