71 годишен шофьор влетя с кола в ограда на къща в Баня

За инцидента съобщи известен съдия 

Инцидентът е станал в имот на съдията в  Баня.  71-годишен шофьор от Пролом не успял да вземе завоя и влетял с колата си директно в двора й, разрушавайки оградата.

Шофьорът  е нанесъл сериозни щети. За малко е щял да разруши и стопанска постройка, както и оградата на съседен имот.

Инцидентът станал преди дни в Баня, където съдията си купила преди време къща, съобщава “24 часа”. Шофьорът карал в дъжда с несъобразена скорост. Според местни жители той не виждал добре с едното око. 

“Късмет е, че не е имало човек на тротоара или пък някой от нас да е бил в двора”, каза известната съдийка, която беше и член на ВСС, а преди това правораздаваше в Пловдив. Сега е в столичния апелативен съд. Тя е учудена, че дни след случая нито шофьора, нито близките му са позвънили да попитат има ли нужда от помощ.

“Това е кръстовище на улица “Калоферска” и “9-и септември”. По този път минават тирове и са съсипали настилката. Улицата върви покрай царския дворец, завива наляво и излиза на “Калоферска”, която води към околовръстното. Дойдоха представители на КАТ, а аз се озовах на мястото на инцидента час след, като лекия автомобил на шофьора ме “посети”. Дрегерът не отчете наличие на алкохол”, обясни потърпевшата.

Хора от Баня обаче говорят, че мъжа извършвал нерегламентирани таксиметрови превози. Съдията каза, че ще пусне сигнал до началника на КАТ-Пловдив.

Снимка: 24plovdiv.bg

Не пропускай

Осъдиха Община Сопот! Кметът не предостави публична информация за ремонта на площада

Решението е на Административен съд Пловдив,  окончателно е и не подлежи на обжалване Административен съд …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *