61-ва Стрямска бригада е домакин на първия по рода си сбор на новоназначени военни лекари

Събитието бе открито от командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков 

Общо седем медици, назначени във военни формирования в София, Мусачево, Благоевград, Шумен, Свобода, Мокрен и Асеновград бяха приветствани от генерал-майор Дешков.  Той подчерта, че след като вече се запознаят  със системата и начина на функциониране на Сухопътните войски, ще очаква предложения от тяхна страна, които да направят още по-ефективно военномедицинското осигуряване, с оглед на спецификата на провеждане на подготовката на военнослужещите.

Основни лектори са медици с дългогодишен стаж и опит като  д-р Людмил Цеков – изпълняващ длъжността началник на сектор „Медицинско осигуряване” в Сухопътните войски, полковник д-р Веселин Бойчев –  началник на сектор „Защита на силите” в Командване на ВВС и майор д-р Мария Ненчева – началник на „Медицински пункт на 61-ва механизирана бригада”. 

В рамките на  два дни лекторите ще запознаят младите военни лекари със същността и организацията на медицинското осигуряване в Сухопътните войски, както и с авиомедицинската евакуация. Ще се обсъдят въпроси, които касаят бъдеща професионална дейност и отговорностите на медиците.

Не пропускай

Кметът на Войнягово остава в ареста

Това реши съда днес Срещу кмета на Войнягово има и висящо производство за злоупотреба със …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *