31 години 61-ва Стрямска механизирана бригада

Вертолет “Кугър” прелетя над Карлово с флага на бригадата

61-ва Стрямска механизирана бригада  тържествено отбеляза  31 години от създаването си.

На празника на бригадата присъстваха Съветникът на върховния главнокомандващ на Въоръжените сили по военната сигурност – генерал-лейтенант Любчо Тодоров,  Командирът на Сухопътните войски – генерал-майор Деян Дешков,  Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений – викарен епископ на Пловдивския митрополит Николай и други гости. 

Честването на годишнината започна с поднасяне на венец от командирите на бригадата през годините на „Паметника на загиналите войни във войните 1912 г. – 1918 г.” 

Празнични слова  произнесоха  бригаден генерал Маргарит Михайлов и  генерал-майор Деян Дешков.

Бяха наградени отличилите се военнослужещи с награди от Министъра на отбраната, Началника на отбраната, Командира на Сухопътните войски и Командира на 61 механизирана бригада. 

Молебен за здраве, благоденствие и успех беше отслужен от Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений в съслужие с представители от Българската православна църква. 

Специален поздрав към всички гости, военнослужещи и цивилни служители по повод празника беше поднесен от Военния духов оркестър с шоу-спектакъла „Стремци”, а изненада за празника беше прелитането на вертолет „Кугър” с флага на 61 Стрямска механизирана бригада над строевия плац, след което военнослужещите от бригадата преминаха в тържествен марш.

Не пропускай

Кметът на Сопот: Ще бъде създадена Временна комисия, която да отговори на въпросите, възникнали на срещата

Tова съобщи Станислав Стоенчев на официалната страница на Общината във фейсбук По  предложение на кмета …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *