Извънредни новини

Санирането на блоковете в Сопот пред провал заради общински съветници


Оставки по време на заседание на ПК към Общинския съвет

Анелия Бочева подаде оставка като зам.-председател на Общинския съвет в Сопот и като председател на ПК за устройство на територията. Своята оставка в качеството си на председател на комисията “Стопански дейности” подаде и общинския съветник Фратьо Куртев. Това стана по време на заседание на ПК по АПВ към ОбС и разглеждане на ДЗ относно приемането на Наредба за промяна на облика в градските и архитектурните пространства в града.

“Една от причините да подадем оставки  е саботажа на председателя на местния парламент. Възмутена съм вече от това поведение. Така не може да се работи”, заяви Бочева. 

Куртев също посочи, че за 4-ри години колегите му не са били задружни и за хората се е правeло всичко по най-сложния начин.

Зам.-кметът Николай Новаков посочи, че приемането на тази наредба в срок е изключително важна за хората, които желаят да им бъде санирано жилището.

“Някои съветници продължиха да се изказват напук, дори не са прочели тази наредба.  Входирана е преди 45 дни, сроковете изтичат, системата не приема, работим денонощно, а заседанието се свиква едва сега. Защо? Само защото не харесват Новаков. Нека хората знаят, че с тези си действия Пенева и Стоенчев застрашиха санирането в Сопот. То е пред провал. Колко блока ще бъдат одобрени не се знае”, обясни Новаков и добави, че наредбата трябваше да се приеме в срок, защото носи точки.

“Ние сме готови с документите за 32 блока. Срокът е до 31-ви май. Ако има решение в четвъртък, то ще излезе в петък. Дори и денонощно да работим в събота и неделя няма да успеем да подадем всички сдружения, защото системата е бавна, отхвърля”, каза Новаков.


Не пропускай

61-ва Стрямска бригада чества 6-ти май на площад “20-ти юли” в Карлово

Военнослужещи ще направят демонстрация на високо спортно майсторство Най-елитното формирование на Сухопътни войски- 61-ва Стрямска …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *