Извънредни новини

Тема с продължение: Къде са половината климатици от дарението за тежко пострадалите хора в наводнените карловски села ?

Кой трябва да плати тока на най-засегнатите домакинства?

Още в четвъртък ви показахме проблема на хората, но и до днес те нямат отговор на въпросите. Защо са монтирани само 89 климатика и ще платят ли сметките от министерството на енергетиката?

В Каравелово с приемо-предавателен протокол са били раздадени 93 климатика. От тях в срок до 10-ти март са били монтирани 47 и гаранционните карти за монтаж са изпратени в министерството. Половината от пострадалите, които са ги получили все още не са ги поставали, защото не са имали средства и нямат необходимите условия за живот в домовете си:

Тодор Делчев – жител на Карравело: “Влага, не можеше да се спи, спах няколко пъти разболях се и отидох да спя в Сопот. Момчетата, които бяха тука в квартала и ги поставяха, аз, докато събера пари те си заминаха. Колко лева ви искаха за монтажа?- 300 лева ми искаха…”

Повечето от хората и в Богдан още не са монтирали дарените климатици, тъй като извършват ремонтни дейности и нямат нормални условия за живот:

Марин Тодоров – “Условията, за да се сложат и да се ползват тези климатици са неосъществими за момента. Искали да плащат само енергията използвана от климатика, как ще става това, някой да обясни, аз трябва да сложа електромер само на климатика”.

Красимир Депов – жител на Каравелово – 250-260 лева за двата месеца само за климатика, защото ние други уреди не ползваме, вие видяхте вътре. Чувствате ли се излъгани?-определено, да, ….”

Климатиците са били раздадени лично от кметовете на населени места  с приемо-предавателни протоколи и поименно по списъци. Хората са ходили многократно да питат кога и как ще им бъдат поети сметките за ток:

Славка Червенкова – кмет на Каревелово : “Ежедневно хората идват да се оплакват, че не е спазено обещанието от министерството. След като видяха в пощенския клон, че сметките им не са платени решиха да си ги платят, защото рискуват да останат без ток”.

До сега не успяваме да се свържем с фирмата, която според министерството на енергетиката трябва да плати сметките за електроенергията на пострадалите. БНТ ще продължи да търси контакт, за да чуем становището й.

Не пропускай

ОУ “Кирил и Методий” отбеляза Денят на Земята

Денят на Земята се отбелязва всяка година на 22-ри април За първи път Денят  на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *